Monday 17 November 2014

JAMU JALINAN CINTA

Asslm semua

Lama rasanya tak updet blog ni kan.  Tapi yang pastinya, RATU JAMU SUSUK DARA masih wujud ya dan beroperasi seperti biasa.

Kali ni akk nak cerita pasal ramuan terpenting di dalam Jamu Jalinan Cinta.  Mesti korang nak tahu kan.  BELUT dan HARUAN.

Bukan semua orang "selera" makan belut & haruan sebab rupa parasnya.  Dahlah tak ensom, mesti rasa geli bila melihatnya.

Tapi jom tengok sekejap kebaikan BELUT & HARUAN.  Eh.Tak lalu makan takpe. Tak paksa. U ols masih ada pilihan. Makan je Jamu Jalinan Cinta.


Khasiat : ikan haruan diyakini mampu menyembuhkan luka dan mengurangkan kesakitan selepas pembedahan, terutamanya bagi mereka yang sedang menjalani rawatan akibat pembedahan dan ibu-ibu selepas bersalin. Ikan haruan adalah sumber asli protein dan rendah lemak. Kajian juga menunjukkan ikan haruan mengandungi pelbagai biokimia yang penting untuk proses penyembuhan luka-luka dalaman.


Khasiat: Belut kaya dengan lemak, kalsium, vitamin B, Vitamin D dan zat besi. Tidak hairanlah ramai yang percaya belut boleh membantu mengubati penyakit seperti buah pinggang, lelah, darah gemuruh, lemah tenaga batin dan penyembuhan luka pembedahan. Spesies ikan ini jika diamalkan memakannya selalu, dikatakan boleh menguatkan daya tahan tubuh, menormalkan tekanan darah, menghaluskan kulit, mencegah penyakit mata, menguatkan daya ingatan dan membantu mencegah hepatitis.

Apalagi, jom oder segera JAMU JALINAN CINTA ni.  Banyak tau khasiatnya.

KHASIAT:-
- tidak bersifat utk merapatkan faraj.

tetapi
- mengeluarkan darah2 kotor dalam badan seperti darah nifas,
- membuang angin dari dalam badan
- bersifat melancarkan peredaran darah,
- membanyakkan air susu,
- mempercepatkan luka2 kering dan sembuh
- mematikan kuman-kuman dan unsur-unsur penyebab kanser
- menyembuhkan luka2, kudis/bisul, jerawat, kayap, dan nanah


KANDUNGAN RAMUAN:-
- madu,
- belut,
- ikan haruan, dan
- rempah ratus wanita seperti
manjakani,
kacip fatimah,
lempoyang,
kunyit putih dll...
mengandungi 43 jenis ramuan



No comments:

Post a Comment